ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

В НАЦИОНАЛНО СРЕДНОШКОЛСКО СЪСТЕЗАНИЕ

„ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ”

Варна 26.03.2021 г.

Уважаеми господин/Уважаема госпожо Директор,

Каним Вас и учениците от Вашето училище да участвате в петото национално средношколско състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ” на тема „ПРИНОСЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗЕЛЕН ПАКТ“, което ще се проведе дистанционно на 26.03.2021 г. Организатори на състезанието са Технически университет - Варна, Община Варна и РУО - Варна.

В състезанието могат на участват ученици до XII клас.

Формите за участие в състезанието са

есе или презентация на портфолио, макет, образователен модул или кратък филм.

 

За всички участници са предвидени награди и възможност приоритетно да бъдат приети за студенти по определени специалности на Технически университет - Варна за учебната 2021/2022 година.

В рамките на състезанието, за учителите-ръководители на ученическите екипи, директори и други педагогически специалисти е организиран семинар на тема „ХАРМОНИЗИРАНЕ НА ОБУЧЕНИЕТО В СРЕДНОТО И ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ В ОБЛАСТТА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ“. Формите за участие в семинара са презентация за добра практика и/или иновативна идея в сферата на образованието, както и участие в дискусията.


За всички участници в семинара, Технически университет – Варна ще издаде удостоверение с 1 квалификационен кредит в съответствие с Наредба № 15/22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Участието в семинара е безплатно.

Регламент на националното средношколско състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ”.

Регистрацията за участие и online платформата, в която ще се проведе събитието могат да се намерят
на адрес: http://einie.tu-varna.bg.

 

При възникнали въпроси моля пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се обадете на един от следните телефонни номера:

доц. д-р инж. Юлиан Рангелов, 
GSM:+359 899 32 8086

доц. д-р Ирина Тодорова, GSM:+359 895 55 0802

 

Искрено се надяваме да бъдем заедно с Вас и учениците от Вашето училище на петото Национално средношколско състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ” през 2021 г.

 

  С уважение,
Доц. д-р инж. Б. Апрахамян
Декан на Електротехнически факултет
на Технически университет - Варна